skip to Main Content
Ensimmäiset Kuusi Kuukautta Selvin Päin

Ensimmäiset kuusi kuukautta selvin päin

Tasan kuusi kuukautta sitten sanoin hyvälle ystävälleni olutravintola Mallaskukon pöydässä olevani väsynyt ja lähteväni kotiin. Jätin sanomatta sen, että mun oli tosi paha olla.

Pahaa oloa ei kyennyt missään vaiheessa iltaa sivuuttamaan huolellisesti rakennettu nousuhumala. Olin liki kahdenkymmenen vuoden alkoholinkäyttöhistoriani aikana rakentanut hyvän kaavan elämästä nauttimiseen. Nousuhumala oli pitkään pirskahtelevan iloinen ja hauska olotila. Kunnes se ei enää ollutkaan.

Nyt oon ollut päivälleen kuusi kuukautta kuivin suin. Ja ilman unilääkkeitä. Ja ilman rauhoittavia lääkkeitä. Ja ilman mitään muutakaan keskushermostoon vaikuttavaa lääkettä. Noista syntyy aika vittumainen kombo.

Kuuden kuukauden jälkeen uskallan sanoa (ja toivoa) ”pahimman” olevan takana. Aion ottaa seuraavan askeleen kohti parempaa fiilistä. Oon käynyt verikokeissa, hiusjuuritutkimuksessa, kehonkoostumusta selvittelemässä yms. Oon selvittänyt sitä miten Osku tällä hetkellä voi. Peili ja vaaka kertoo tietty sen, että tiedän miltä näyttää kiire, stressi, liian lyhyet yöunet ja epäsäännöllinen ruokailu.

Ihannepainooni on matkaa 19 kiloa. Ehkä siinä saattaisi olla seuraavalle kuudelle kuukaudelle hyvä tavoite?

Vaan ei ole. Edellisellä kerralla, kun pudottelin painoa roimasti, asetin tiukan aikataulun. Kun painonpudotustavoite oli saavutettu aikataulun rajoissa, nostin kädet pystyyn ja tuuletin hetken onnistumistani.

Tuota hetkeä kesti noin kolme vuotta. Pudotettuani ensin 15 kiloa, tuuletin itselleni 20 kiloa lisää.

Onnistuin projektissa. Ja loin projektillani heti uuden projektin. Nyt en halua mitään projektia, haluan voida hyvin. Ettei mun tarvii olla joka toinen vuosi kuukauden mittaisella sairauslomalla uupumuksen, masennuksen ja unettomuuden takia.

Mut hei! Nyt just mulla menee hyvin. Oon useimmiten hyvällä tuulella, vaikka joka päivä joku asia vähän vituttaakin. Se on ihan ok.

Kollegani Petteri Poukka kyselee usein miten mulla menee. Huonoimmillaan olen tänä kesänä antanut menemiselleni arvosanaksi 8+. Hyvin onnistuneella aamukakalla huonoimmatkin arvosanat tosin nousevat kasipuolikkaaksi.

 

Osku

This Post Has 6 Comments
  1. Kyllä susta näki Sohvaperunoissa ettei kaikki ollut kohdallaan 🙂
    Todella innolla odotan uusia jaksoja tämänkin takia <3

    Mulla on veli alkoholisti ja hän ollut nyt reilun vuoden raittiina ja saannut elämänsä takaisin. Se olikin hukassa kauan. Toivon että molemmat meette päivä kerrallaan 🙂

    1. Ei sitä pahaa oloa pysty pelkällä hymyllä kokonaan piilottamaan. Päivä kerrallaan mennään <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.