skip to Main Content
Kalajutut Vuodelta 2018 – Kaksi Ennätyskalaa

Kalajutut vuodelta 2018 – kaksi ennätyskalaa

Kalajutut vuodelta 2018 mun päiväkirjan osalta ovat varsin kivaa muisteltavaa. Vuosi tarjosi mulle kaksi ennätyskalaa: 48 senttinen suutari ja 28 senttinen kuore. Haukiennätystä ei edes hätyytelty, vaikka metrin ylityksiä tulikin. Nyt kun vuosi 2019 on jo pitkällä ja kalastuskuume nousee päivä päivältä suuremmaksi, niin on aika pysähtyä ja käydä viime vuoden fiiliksiä vielä kertaalleen läpi.

Kalajutut valokuvina

 

blogi metrihauki 1024x555 - Kalajutut vuodelta 2018 – kaksi ennätyskalaa

Kalajutut alkavat tarinoilla isoista kaloista. Vuoden ensimmäinen metrikala. Vieheenä Snackbaits rusehtavassa luomuvärissä. Kala iski kiinni rakkolevän reunasta oletetulla kutulahdella. Irtosi koukuista ollessaan vielä osittain haavin ulkopuolella, mutta kaverin nopea reagointi pelasti kalamiehen turhalta kiroilulta.

 

blogi ulkosaaristo 1024x773 - Kalajutut vuodelta 2018 – kaksi ennätyskalaa

Keväällä ulkosaariston vedet olivat ihan älyttömän kirkkaita. Tämä kuva on jostain Kihdin selän reunamilta napattu. Vieheenä Snackbaits.

 

blogi elokuu 1024x760 - Kalajutut vuodelta 2018 – kaksi ennätyskalaa

Elokuussa olin ystäväni kanssa kalastusopas Jani Ollikaisen veneessä asiakkaana. Tuolla reissulla törmäsin elämäni toistaiseksi suurimpaan tärppiin – tuntui, että takahampaista irtosi paikat siinä tärpin ensimmäisen, ja samalla viimeisen sekunnin, aikana. Kuvan kala ei liity tuohon tärppiin muutoin kuin saman lajinsa myötä ja tietysti samalla reissulla tapahtumat. Vieheenä Rapala X-Rap Scoop.

 

blogi kalakaveri 768x1024 - Kalajutut vuodelta 2018 – kaksi ennätyskalaa

Muutaman kumintäytteisen vuoden jälkeen löysin pakistani myös jerkit. Vieheenä Buster Jerk ja mun ehdoton lempiväri.

 

blogi 96 1024x773 - Kalajutut vuodelta 2018 – kaksi ennätyskalaa

Vuoden 2018 keskikooltaan parhaan yksittäisen päivän ensimmäinen ja suurin potilas. Vieheenä Snackbaitsin XL ja värinä punamusta.

 

blogi 93 768x1024 - Kalajutut vuodelta 2018 – kaksi ennätyskalaa

Moni pitää ison hauen alamittana metriä, mutta kyllä tommonen 93 sentin mittainen pötkökin saa ison miehen hymyilemään. Vieheenä Rapala Peto.

 

blogi paivan ainoa 1024x707 - Kalajutut vuodelta 2018 – kaksi ennätyskalaa

Ihan älyttömän kylmä ja vaikea päivä. Siinä kaikki muistot tän kuvan päivästä. Ajettiin veneellä tunti mestoille ulkosaaristoon, paiskottiin kuusi tuntia ennen kuin sain päivän ensimmäisen kalan veneeseen. Väritykseltään kala oli ehkä se kaikista hienoin! Vieheenä Snackbaits.

 

Kalajutut syntymässä.

Vuoden paras kalajuttu oli veneen hankinta. Elämäni ensimmäinen soutuvenettä isompi alus toi ihan uudet kalavedet ulottuvilleni. Kuva: KP Wilkman | Videolle

 

Vuosi 2019 tuo tullessaan taas uusia tuulia. Vuoden 2001 Buster M saa lisää varusteita ja uutta elektroniikkaa sisäänsä. Ja uusia vieheitä, niitä on jo odottamassa veteen pääsyään. Muutama viikonloppu on ympyröity kalenterista osoittamaan tärkeiden kalastuskisojen päivämäärät. Kyllä tästäkin vuodesta muutama uusi kalajuttu syntyy.

Ja Youtubeen tulee sisältöä. Traileri siellä onkin jo katsottavissa, käy tsekkaamassa TÄMÄ ja laita samalla mun kanava tilaukseen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.