skip to Main Content
Pannuahven Tässä Moi

Pannuahven tässä moi

Pannuahven on sinällään jo vanha juttu ja tuttu, mutta meidän mökkikeittiössä sille on varmasti katettu oma paikkansa tulevan kesän herkutteluissa. Ja mikään ei estä viemästä tuttua juttua seuraavalle tasolle. Tässä reseptissä yksi huomionarvoinen seikka on tuo panerointivaihe: o-do-ta. Eli älä hosu paneroinnin kanssa. Ahventa ei ole pakko pyöritellä nopeasti jauhoissa ja paiskata kiireellä pannuun. Anna paneroinnille aikaa kiinnittyä ja juo sitä odotellessasi vaikka pari pakkausta hyvää olutta.

Resepti löytyy Youtube-ikkunan ja kuvien alta. Laita talteen, sillä tää maistuu aivan taivaalliselta! Ja miten voi joku tilliöljy olla niin hyvää ja silti niin yksinkertaista?

 

 

Pannuahven paneroituna.

Pannuahven paneroituna. Jos joku joskus miettii, että miltä kesä maistuu, niin kas tässä.

Pannuahven

Pannuahven menee myös sormiruokana, koska kaikki ruodot ovat vielä tallella ja niiden huolellinen etsiminen tekee ruokailusta mukavampaa.

PANNUAHVEN JA PIKKELÖITYJÄ KASVIKSIA NELJÄLLE

4 ahventa

12 hapankorppua

1 dl vehnäjauhoa

Suolaa & mustapippuria

3 rkl öljyä

50g voita

 

Kermaviilikastike

1 dl kermaviiliä

1 dl kreikkalaista jogurttia

suolaa & mustapippuria

0,5 dl tilliöljyä (3 dl öljyä & 1 pieni puntti tilliä)

 

Pikkelöidyt kasvikset

1 iso porkkana lastuina tai 200g naposteluporkkanoita puolitettuina

1 fenkoli ohuina lastuina

½ kurkku viipaleina

12 kpl retiisiä ohuina viipaleina

1/3 osa retikka viipaleina

muutama tillinoksa

 

Pikkelöintiliemi

2 dl väkiviinaetikkaa

4 dl sokeria

6 dl vesi

1 rkl suolaa

1 tl sinapinsiemeniä

 

  • Keitä liemen aineksia noin kaksi minuuttia ja ota kattila pois liedeltä.
  • Laita joukkoon porkkana ja anna liemen jäähtyä.
  • Lisää jäähtyneeseen liemeen muut vihannekset ja anna maustua vähintään yhden tunnin ajan.
  • Hienonna hapankorput jauhoksi ja sekoita vehnäjauhon joukkoon.
  • Nylje ahvenista nahka pois. Mausta ahvenien pinta suolalla ja mustapippurilla kauttaaltaan.
  • Pyörittele ahvenet hapankorppuseoksessa ja anna levätä noin 30 minuuttia, jotta panerointi tarttuu paremmin kalaan.

 

  • Valmista tilliöljy. Ryöppää tilli kiehuvassa vedessä nopeasti. Laita tilli blenderiin öljyn kanssa ja anna pyöriä täydellä teholla noin 5 minuuttia. Siivilöi öljy harson tai liinan läpi ja laita kylmään.
  • Sekoita kermaviili ja jogurtti, mausta suolalla ja pippurilla. Nostele joukkoon tilliöljy, mutta älä sekoita vaan nostele öljy joukkoon, jotta saat marmorimaisen ulkonäön kastikkeeseen.

 

  • Paista ahvenet molemmin puolin, riippuen ahvenen koosta, noin 3-5 minuuttia per puoli. Aloita paistaminen öljyssä ja lisää voi joukkoon kun käännät kalan.
  • Valele ruskistuneella voilla ahvenet ja nosta lautaselle.
  • Valuta kasvikset ja nosta ne kalan päälle. Viimeistele annos kastikkeella.

 

Käy ottamassa mun Youtube-kanava tilaukseen TÄÄLTÄ ja pysyt mun kalajuttujen kyydissä jatkossakin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.