VL heina 2017 netti 59 1260x840 - Pikkujoulut selvänä – hauska vitsi vai hauska fakta?

Pikkujoulut selvänä – hauska vitsi vai hauska fakta?

Helmikuun 24. päivä mä laitoin korkin kiinni. Viime lauantaina raotin sitä pikkaisen, vain muistaakseni miksi sen suljin.

 

Ennen nousuhumala oli hetki vapautta. Hetki, jolloin kaikki murheet unohtui, hymy kipusi suupieliin ja mieli oli kevyt. Tuntui siltä, että mikään ei voinut pysäyttää ja ikääntyminenkin oli jotain muille kuuluvaa.

Se hetki saattoi kestää pitkäänkin. Muutamia päiviä periaateessa, mitä nyt joskus aamuisin oli tosi kurja olo ja päätä särki. Päänsärky oli niin fyysistä kuin henkistäkin. Mutta muutamalla bissellä ja buranalla sai pelin taas auki ja nousuhumalan tyköistuvaksi osaksi kokonaisuutta. Karkuun vaan.

Valehtelisin, jos väittäisin etten kaipaa nousuhumalan pirskahtelevuutta ja vapautta. Totta kai kaipaan.

Päihteistä kaipaan lisäksi pienpanimoiden tuotteita, koska siellä on joukossa pirun hyvältä maistuvia liemiä.

Pyähdyin hetkeksi oikein maistelemaan; pirun hyvältä. Pirullista, saatana.

Mun ystävä ja naapuri on aika velho panemaan olutta. Kotimme tupareissa oli tarjolla käsityöläistuotteita parhaasta päästä; talon olut piti sisällään oikeasti talomme humaliston humalaa.

Viime lauantaina olin panimomestarin luona kyläilemässä ja päätin antaa makunystyröilleni hieman apetta oluen muodossa. Tiesin, että selkäranka kestää yhden.

Vuosi sitten ei olisi kestänyt.

Hyvää se oli. Alkoholittomat oluet ovat ihan kiva juttu, mutta noin niin kuin maun puolesta niistä ei oikein voi samana päivänä puhua.

Mutta se mikä oli mielenkiintoista: se pienenpieni orastava nousuhumala, joka sai lauantaina maistaa eloaan pienen hetken, ei aiheuttanutkaan enää riemua, vapautta eikä iloa.

Tajusin inhoavani sitä tunnetta, kun en enää täysin pysty kontrolloimaan kaikkea. Ja kun tämän vuoden isona teemana mun kohdalla on ehkäpä juuri tuo kontrolli ollut leimaava… olin aika yllättynyt.

Tajusin sen, että miksi mä en enää juo. Tänään mulla on edessäni elämäni ensimmäiset raittiit pikkujoulut.

2 kommenttia artikkeliin ”Pikkujoulut selvänä – hauska vitsi vai hauska fakta?

  1. Tunnut olevan harvinaisen hyvä tyyppi❤️
    Hyvää Joulun aikaa ja Onnellisempaa Uutta Vuotta 2018🌠

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *