skip to Main Content
Sitruunavoilla Kypsennetty Siika

Sitruunavoilla kypsennetty siika

Siika on ihan pirun hyvä kala. Tässä mun ja Mikko Rannikon Youtubesta löytyvän kokkailun reseptit:

SIIKA SITRUUNAVOILLA KYPSENNETTYNÄ NELJÄLLE:

Raaka-aineet:

600g siikaa fileenä

suolaa & mustapippuria

150 g voita

½ sitruunan kuori ja mehu

 

Työvaiheet:

  • Nypi siiasta piikit pois ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.
  • Anna maustua noin 10 minuuttia.
  • Kuumenna voi kattilassa ja anna hieman ruskistua. Raasta joukkoon puolikas sitruunankuori.
  • Levitä kalanpalat lämpimään vuokaan tai lautaseen. Kaada kuuma voi kalojen päälle kauttaaltaan ja peitä nopeasti kelmulla. Katso ettei kelmu kosketa voita.
  • Anna hautua noin 10-15 minuuttia, kunnes kalat ovat kypsiä.

 

Voit myös paketoida kalat vakuumiin ja kokeilla vaihtoehtoista kypsennystapaa. Aseta tarkasti suljettu vakuumipussi keittiön tiskikoneeseen. Mikäli päätät kokeilla vaihtoehtoista tapaa, niin valitse pesukoneen ohjelmaksi sellainen joka ei ylitä 50°C. Täten kala ei kypsy liikaa.

 

tiskisiika 1024x682 - Sitruunavoilla kypsennetty siika

PAAHDETTU SIIKLISALAATTI NELJÄLLE

Raaka-aineet:

500g siikliperunaa pituussuuntaan puolitettuina

2 tomaattia lohkoina

½ fenkoli ohuina siivuina

1 pieni punasipuli ohuina suikaleina

2 kananmunaa keitettynä (8 min)

3 oksaa tilliä hienonnettuna

Suolaa ja mustapippuria

 

Ryynisinappikastike

1 rkl ryynisinappia

3 rkl valkoviini tai sherryetikkaa

½ dl öljyä

1 tl sokeria

1 tl suolaa

mustapippuria

 

 

  • Mausta puolitetut perunat suolalla ja mustapippurilla.
  • Pirskottele päälle hieman öljyä ja paahda 200°C uunissa noin 20 minuuttia.
  • Ota perunat ulos uunista ja anna jäähtyä.
  • Laske lämpö 100°C asteeseen ja laita lohkotut tomaatit uunipellillä uuniin ja anna kuivua noin 1 h.
  • Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada kastike perunoiden kanssa kulhoon.
  • Lisää myös muut ainekset lukuun ottamatta kananmunia.
  • Nostele salaatti sekaisin  ja tarkista maku. Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.
  • Murra joukkoon lopuksi kananmunat ja tarjoile salaatti haudutetun siian kanssa.

siikavoissa 1024x682 - Sitruunavoilla kypsennetty siika

 

SIIKACEVICE TURKU STYLE NELJÄLLE

300g siikafileetä nypittynä ja leikattuna 1 cm kuutioiksi

100 g punaherukkaa

2 rkl sitruunamehua

100g raparperia kuutioina

50g kurkkua kuorittuna kuutioina

50g punasipuli kuutiona

30g fenkolin vihreää osaa ohuina renkaina

5 oksaa sitruunamelissaa

suolaa ja mustapippuria

 

  • Nypi punaherukat kulhon pohjalle ja painele ne haarukalla rikki.
  • Sekoita joukkoon siikakuutiot ja sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi.
  • Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna maustua noin 5 minuuttia.
  • Sekoita loput ainekset joukkoon ja nostele sekaisin. Anna maustua noin 10 minuuttia.
  • Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.

Tarjoile cevice fenkolinäkkärin tai spelttilastujen kanssa. Voi lisätä myös mukaan hieman vatkattua hapankermaa.

siikaceviche 1024x682 - Sitruunavoilla kypsennetty siika

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.